nederlands english francais deutsch
Uw site op TWIS
Reactieformulier
Focus op 5 wijnen
Ademas Rosado
Ademas Tinto
Ademas Blanco
hugo 0%
Valestrel Côtes de Provence Rosé doos
Samenvatting
Informatie en content creëert toegevoegde waarde
The Wine Info Site® - TWIS is een informatie gedreven marketingsysteem voor de internationale wijnmarkt. TheWineInfoSite® creëert waarde voor de wijnproducent, door diens individuele informatie op de site te activeren en te plaatsen tegen een algemene wijnachtergrond. TheWineInfoSite® produceert sites voor individuele producenten en de wijn-retail wereldwijd. Zij betalen hiervoor een fee. Daarna abonneren zij zich op het systeem. TheWineInfoSite® ambieert in de komende twee jaar de grootste wijn site te zijn in bezoekers. De site levert complete wijn informatie. Zowel op generiek niveau (druivensoorten, wijngebieden, productiemethoden etc.) als voor de aangesloten producenten op individueel gebied. De informatie wordt op een originele, voor de consument interessante manier gepresenteerd. De "database" informatie is voor de consument direct relevant gemaakt door deze te koppelen aan châteaux. Ook de combinatie van wijn en eten neemt een belangrijke plaats in. Voor de wijn-retail is de informatie veelal geïntegreerd in de eigen website c.q. in-store wijninformatie (o.a. via touch-screen).
Waarde creëren
'Closing the information gap'
De consument raakt steeds meer geïnteresseerd in de wijn die hij drinkt of graag zou willen drinken. Er bestaat echter vaak een gebrek aan kennis en ervaring om de verschillen in de wijnen die hem worden aangeboden te kunnen vaststellen en benoemen. Daarnaast is de tendens betere en duurdere wijnen te gaan drinken. De wijnproducent is van oudsher gericht op het produceren van zijn wijn. Pas daarna volgt zijn marketing inspanning, en deze is veelal niet op de consument gericht. Doelstelling van TWIS is waarde te creëren voor de wijnproducent d.m.v. op de consument gerichte marketing. De wijn verkrijgt meer waarde wanneer de consument het verhaal achter die wijn kent, d.w.z. het verhaal kent van het hoe, waar, met welke grote zorg, wanneer, door wie, met welke ingrediënten en met toepassing van welke technieken etc. de wijn gemaakt wordt. Daarnaast omvat de informatie suggesties omtrent consumptie-moment, wijn-spijs-combinatie, temperatuur, en bewaarpotentieel.
Marketing
Massieve "exposure" via het achteretiket
Aangesloten producenten vermelden op de achteretiketten van hun flessen hun specifieke URL (internetadres). Via deze URL kan de consument direct op de pagina van de fles wijn die hij op dat moment consumeert of zoekt terecht komen. Dit in tegenstelling tot een lange zoektocht op internet, waarbij men veel moet doorklikken, alvorens bij de gewenste informatie (die wijn van die producent) uit te komen. Het moge duidelijk zijn dat de gemiddelde internetbezoeker zijn interesse verliest wanneer het te lang duurt alvorens de gezochte informatie voor handen is. Na binnenkomst bij zijn gewenste fles krijgt de consument de exacte en relevante wijninformatie, waarna hij wordt uitgenodigd verder op de site te kijken en meer te weten te komen over de bodem, de druivensoorten, de eigenaar, de beste gerechtenkeuze, de wijnmaker, etc. Alsof hij zelf bij een château op bezoek is geweest en persoonlijk heeft kennisgemaakt met de eigenaar...
Adres
TWIS
Postbus 15979
1001 NL Amsterdam
Nederland
E-mail:
info@twis.info
Tel: +31 629048680© Copyright TWIS - The Wine Info Site® 2001-2006.

De rechten van alle informatie op deze website zijn auteursrechtelijk en merkenrechtelijk beschermd. Informatie betreft tekst, programmatuur, foto’s, kaarten, tekeningen en ander beeldmateriaal. Het is verboden de informatie zoals hierboven omschreven te hergebruiken, tenzij hiertoe uitdrukkelijk schriftelijk toestemming is verkregen van TWIS-The Wine Info Site®. Toegestaan is het kopiëren, afdrukken of downloaden van pagina's van de site voor strikt persoonlijke en niet-commerciële doeleinden en het verspreiden van een fragment van de inhoud van de site, in de vorm van een kort citaat, op voorwaarde van bronvermelding. Elk ander gebruik van de site is niet toegestaan. De informatie is zo nauwkeurig mogelijk samengesteld, TWIS-The Wine Info Site® aanvaardt echter geen verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik ervan.